Кандидатствайте сега

остават

дни

*до крайния срок за регистрация

Кандидатстването се извършва чрез регистрация на нов или вече активен профил в www.dibla.com. При добавянето на проект е необходимо да се отбележи “КАНДИДАТСТВАМ С ПРОЕКТА ЗА Dibla Design Awards”. Вече качени проекти, на които не е поставена отметката за кандидатстване, могат да бъдат редактирани, за да участват. 

В конкурса се допускат цялостни реализирани интериорни проекти независимо от годината на тяхното изпълнение. Всеки автор или собственик на обект, може да кандидатства с неограничен брой проекти в неограничен брой категории. Регистрацията на проект в повече от една категория и/или с повече от един проект се извършва с отделна регистрация и отделна такса за всеки от проектите и/или категориите. Приемат се проекти, участвали и на други сцени и конкурси. Проектите трябва да онагледяват най-добрите постижения на участниците. Aко желаете да предложите кандидатурата си за “Дизайнер на годината” е необходимо да изпратите имейл до office@dibla.com.

Класирането на всеки проект преминава през няколко етапа:
1. Всяка постъпила кандидатура подлежи на преглед за съответствие на техническите изисквания и условията на конкурса. 
2. Одобрените проекти преминават във втори кръг и биват номинирани като потенциални победители.
3. Международното жури гласува; събралите най-много гласове проекти стават финалисти, а най-високо оцененият проект става победител в съответната категория.

Дисквалифицираните на първия етап кандидатури получават уведомително писмо на електронния адрес, от който са подадени, в срок до 10 работни дни след регистрацията си, с информация за причината за отхвърляне. Всеки дисквалифициран проект може да бъде допълнен и изпратен за ново разглеждане в системата. За повторно разглеждане на кандидатурата е необходимо изпращане на заявка до имейл office@dibla.com и се дължи административна такса.

Всеки номиниран проект получава свой входящ номер в системата за оценяване. Участникът получава уведомително писмо на електронния адрес, от който е подадена кандидатурата, в срок до 10 работни дни след регистрацията си.

За всички регистрации, независимо от техния брой, се заплаща административна такса за разглеждане на кандидатурата в размер на 280,00 лв.

След като изпрати заявката си, кандидатът получава писмо от системата ни с проформа фактура за заплащане на таксата; кандидатурата се счита за валидна след заплащането й в посочения срок.

Таксата за повторно разглеждане на първоначално дисквалифицирана кандидатура е 50,00 лв.

ВАЖНО!
За да се възползвате от 20% по-ниска цена на таксата за кандидатстване, е необходимо да отговаряте на поне едно от следните условия:

⦿ Ако сте били номинирани в предишни издания на DDA
⦿ За всеки втори и следващ проект

Отстъпките не могат да се комбинират и да надвишават 20%. Преференциалната цена не важи за повторно разглеждане на дисквалифицирана кандидатура!

⦿ Профил на dibla.com се избира от Платформата и няма такса за победителя. 

⦿ Номинациите за Дизайнер на годината са безплатни за целия период до крайния срок за кандидатстване.

Званието Дизайнер на годината може да бъде получено само веднъж! То е не само свидетелство за изключителен принос на носителя си към развитието и нивото на българския стандарт, но и признание за цялостна кариера, достигнала най-високо равнище! Затова и кандидатстването в тази най-престижна категория е безплатно!

Желаещите да участват в нея следва да включат в кандидатурите си наградите, които са получавали през годините, референции от клиенти и компании, 3 осъществени проекта от последните 3 години, кратка творческа биография на български и английски.

За повече информация прочетете Условията за участие.
В падащото меню „Защо да участвам“ научете предимствата за участниците.

 

 • Наградите, които онагледяват успеха

  Завоюването на Dibla Design Award дава основанието на всеки от притежателите си да се идентифицира с нея и да включва полученото отличие в професионалните си представяния. Проектите, достигнали на финала, получават правото да бъдат брандирани с логото на DDA, което е несъмнен гарант за качество. Обществените обекти, получили награда от DDA, чрез нея удостоверяват признанието на елитно международно жури за изграждането на високо естетична, съвременна и удобна среда и атмосфера, които ги отличават от останалите конкуренти.

 • Церемонията по награждаването

  Условията на онлайн представяне на отличените проекти и награждаване на победителите благоприятстват за изключително високото разпространение и гледаемост на събитието. Така успехите и признанието, което финалистите и победителите получават от международното жури, ще достигнат до публика от стотици хиляди зрители!

 • Галерия

  Всички отличени проекти ще бъдат включени в галерията на конкурса. Тя не само отразява равнището на интериорния дизайн в страната, но и се използва като референтна зона от любителите и професионалистите, делови партньори и клиенти.

 • Годишен каталог

  Всяка година Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“ обобщава най-впечатляващите обекти от изминалите 365 дни в луксозния каталог „Най-доброто от интериорния дизайн“. В него се включват и отличени сред номинираните за Dibla Design Awards проекти, а специално място се отделя на победителите в категориите и на носителя на приза „Дизайнер на годината“.

 • Медиен отзвук

  Поради излъчването си онлайн и разпространението си в многобройните канали на Платформата, обявяването на победителите в Dibla Design Awards и представянето на Дизайнер на годината ще достигне до небивало широка аудитория. Това прави прожекторът, насочен към отличените участници, много по-ярък, а сцената им – много по-широка. Допълнително внимание ще бъде насочено към победителите в категориите и Дизайнера на годината чрез интервютата с тях, което ще бъдат поместени в Платформата.

 • Primus inter pares

  Всяка година Dibla Design Awards отличават и „Дизайнер на годината“. Това не е просто формално звание или субективно назначение, а признание на гилдията за заслуги към бранша, за висок професионализъм, за подплатен с много труд талант. Този от многото изявени дизайнери у нас, който успее да изпъкне най-ярко сред колегите си през годината, получава заслужения авторитет и реноме, въплътени в наградата.