ЗА ЦЕРЕМОНИЯТА

dibla design awards

ЛИЦАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРИОРЕН И ПРОДУКТОВ ДИЗАЙН

Наградната церемония за представяне на отличените проекти в отделните категории, оповестяването на победителите и излъчването на Дизайнер на годината в Dibla Design Awards 2023 ще се проведе на 13 март 2024г. в IEC - Интер Експо Център, в двойно по-голям мащаб и пред двойно по-многобройна публика паралелно със специализираните бизнес изложения Експо мебел и Ваканция, споделяйки пространството на изложбения комплекс.

Dibla Design Awards предлагат подиум на специалистите от най-високо ниво в областта на интериорния и продуктовия дизайн, на който те да изявят своите професионализъм и талант. Всеки който иска да получи висока публичност и авторитетна оценка за работата си, или желае автор или проект, които са го впечатлили, да бъдат отличени на най-голямата и престижна трибуна в бранша, може да предложи кандидатура в съответната категория. Dibla Design Awards дава уникалната възможност на най-добрите изпълнени проекти в страната и техните автори да бъдат забелязани и отличени в толкова внушителна церемония, че да придобият известност не само в професионалните среди, а и пред широка аудитория от потребители, инвеститори и медии. Интересът на средствата за обществено осведомяване е логичен, предвид мащаба и значимостта на събитието; той допринася за постигането на широка публичност и популярност на номинираните и наградените.

Официалната церемония по връчването на наградите е най-значимото и елитно събитие за бранша. Това се доказва и от безпрекословната подкрепа на водещите фирми партньори на Dibla, които се грижат за повишаването на авторитета на професията, подпомагат инициативите на Платформата и съдействат за изграждане на облика на специалистите и гилдията.

Както всяка година, международното жури е съставено от опитни експерти, признати в световен мащаб. Съставът му е гаранция за високото ниво на съревнованието и е доказателство, че наградените притежават нужните качества, за да покрият критериите на експерти от международен ранг, а различните категории дават възможност за изява в разнообразни направления на интериорния дизайн.

Така ежегодно Dibla Design Awards доказват и онагледяват постиженията и успехите на българския дизайн пред деловите кръгове и широките потребители; дават заслужена възможност на проектантите да впечатлят партньори и конкуренти, а на гилдията като цяло – да докаже приноса си за един по-красив свят, по-удобен живот и по-успешен бизнес.

 

категории 2023 

 

остават

дни

*до крайния срок за регистрация


Предложете кандидатура

Всички, които имат интерес, могат да качат или редактират свои проекти в профила си в dibla.com до 04.02.2024г.

статуетката

Статуетката „Дизайнер на годината“ е най-високото отличие в България, което се присъжда за интериорен и продуктов дизайн. Тя удостоверява признанието за изключителните постижения на носителя си, позволява му да включва званието си в представянията си, да се представя като Дизайнер на определената година, да използва авторитета на наградата за изграждането на своя професионален облик.


публичност

Победителите в отделните категории и техните проекти, както и носителят на отличието „Дизайнер на годината“, получават широка публичност. Водещите медии в страната отразяват постиженията на заслужилите, правят си негласен подбор от автори, които да следят и представят. Dibla има изградени партньорски взаимоотношения със значими печатни и електронни медии, а церемонията всяка година привлича и нови заинтересовани.

сертификат и плакет

Всеки награден проект и неговият автор получават сертификат и плакет, удостоверяващи признанието за показания творчески и професионален потенциал. Престижът, който носят, е обоснован от състава на международно жури. Отличените се оценяват от внимателно подбрани специалисти в областта със световно признат авторитет и значимост, така че нивото на оценяване е без аналог за страната. 


отличениете в dibla.com

Информация за номинираните и наградените се представя в сайта на професионалната платформа за интериорен и продуктов дизайн dibla.com и отразява публикациите, свързани с победителите. По този начин те гарантирано достигат до няколко десетки хиляди посетители месечно. През 2023г. в търсачката на dibla.com бе добавена нова категория за приоритетно търсене от краен потребител, която да извежда филтрирано отличените в Dibla Design Awards. 

 

 

 

Каталог

Платформата Dibla в началото на всяка календарна година издава луксозен каталог „Най-доброто от интериорния дизайн“. Той отразява и запечатва за историята настоящото ниво на българския интериорен дизайн и представя най-впечатляващите осъществени проекти от изминалата година. 

Церемонията Dibla Design Awards се представя на едни от най-важните страници в изданието. В него има отделено специално място за публикуване на носителя на наградата „Дизайнер на годината“ и победителите в категориите, а подгласниците във всяка категория получават преференциална такса за включване в каталога, което ги прави акцент сред най-добрите интериорни проекти в страната за всяка година. 

Каталогът се разпространява от Dibla и мрежа от най-големите книжарници в страната.

галерия

Dibla Design Awards, уловени моменти през годините